Hemberedskap

Vi förväntar oss att samhället skall lösa alla problem i en krissituation men det kanske inte är möjligt, åtgärder måste tas i en viss prioriterad ordning och då kan många hamna långt ner i prioritering. Därför är det viktigt att alla friska personer, som normalt klarar sin vardag, bygger upp en beredskap för att klara sig på egen hand minst en vecka.


 

Viktig information vid störningar och kriser 

Med sina 25 lokala P4-kanaler ska Sveriges Radio alltid kunna sända och ge allmänheten viktig information om samhället drabbas av en kris eller allvarlig störning. P4 är Sveriges beredskaps-kanal och har i uppdrag att förmedla information från myndigheterna. Du måste ha en FM-mottagare som fungerar även vid strömavbrott. 

 

Klicka på bilderna för större text

 

Receptbelagd medicin för en månad

klicka här

 

Toabesök när vattnet försvinner

Fixa ett torrdass i den vanliga toalettstolen - klicka här

 

Kontanter

Vid en kris efter en cyberattack kan det vara omöjligt att betala med kort i affärerna, och det går inte att ta ut kontanter i uttagsautomater. Därför bör man ha några hundra eller kanske tusen kronor i blandade valörer för att kunna handla mat.

 

Frivilliga Resursgruppen FRG

Frivilliga Resursgruppens uppgift är att finnas till hands för kommunen när de ordinarie resurserna behöver förstärkas i utsatta lägen eller vid andra behov.
Intresseanmälan - klicka här